dimecres, 16 de maig del 2012

Junts serà més fàcil y possible 


Vivim un temps incert. Allò que avui tenim gràcies a l’esforç dels nostres pares, mares i avis i que ens sembla (amb raó) que ens pertoca, gairebé per “Dret Natural”, pel fet de ser ciutadans, tot això està en perill. Les retallades son diàries.

Cada dia hi ha un nou retrocés en els nostres drets: baixades de sous, increment de preus dels productes més bàsics, deteriorament de la sanitat i l’ensenyament públic (la salut i el futur de tots)... No hi ha cap àmbit de la vida dels ciutadans que no esdevingui un “objectiu de negoci” per als “taurons” de l’economia. Però de totes les infàmies que patim o estem en risc de patir, n’hi ha algunes que són especialment sagnants i ultrapassen els límits d’allò que estem obligats a suportar. Parlem d’aquelles situacions que porten famílies a perdre la seva vivenda per satisfer la voracitat dels bancs, o la seva feina i totes les fonts d’ingressos fins el punt d’arribar a passar gana.

La situació es tan greu que qualsevol de nosaltres tenim algú (veí, familiar, amic...) que és víctima , ja i ara, d’alguna d’aquestes circumstàncies. Hem d’entendre que les solucions i mesures davant d’aquesta realitat no les hem d’esperar pas de banquers, grans empresaris ni governants que s’encarreguen d’organitzar el món per als rics. Segurament les solucions no seran fàcils ni ràpides i, per tant, cal que des de les nostres pròpies possibilitats comencem a pensar en mecanismes de suport a aquelles famílies que ja ho estan passant malament . No podem mirar cap a un altre banda quan ens assabentem que hi ha famílies que posen als nens a dormir amb un sopar escàs o sense sopar.L’escola com espai educador per a nosaltres i per als nostres fills, no pot restar indiferent .

És per tot això que alguns pares, amb el suport de l’AMPA, estem plantejant de cara al proper curs fer alguna cosa per ajudar. Hi ha diferents entitats socials i ONG’s que tenen moltíssima experiència en ajudar persones i famílies amb necessitats (Càritas, Banc d’Aliments...) amb les que podem col•laborar. Mirarem com fer-ho, us anirem informant, però el que sí és segur és que, mentre que això s’arregla o no, treballarem per donar suport a les famílies que ho necessiten.

Junts serà més fàcil y possible. Esperem comptar amb tota la comunitat escolar!!!

1 comentari: