dilluns, 10 d’octubre del 2011

Documento de los padres y madres del CEIP Reixac que se leyó en el Consell Escolar del 9 de junio de 2011

Els pares del CE volem llegir un escrit sobre el posicionament dels pares i mares de l’escola, als quals representem avui,  pel que fa a les retallades que afecten l'educació i a la supressió de la sisena hora. També volem donar el nostre posicionament sobre l’horari escolar pel curs vinent.

-Sisena hora i retallades.
La sisena hora a l’escola pública es va implantar ara fa cinc anys amb l’objectiu de reduir el fracàs escolar, una mesura que no va rebre el suport de tot el professorat.
No tenim dades sobre quina ha estat la seva repercussió en la millora dels resultats acadèmics dels nostres fills, però sí que és cert –perquè és tangible– que un infant que al llarg dels sis anys de Primària faci aquesta hora haurà acumulat més de 1.000 hores, és a dir, un curs i escaig més que un altre alumne que no hagi tingut aquesta oportunitat.  Ens trobem, doncs, davant d’un evident factor de desigualtat respecte l’escola concertada.
El nou govern de la Generalitat argumenta que la supressió de la sisena hora permetrà invertir aquests recursos en la lluita contra el fracàs escolar. En què quedem? Si es va implantar, segons l’anterior govern català, per lluitar contra el fracàs escolar! Els pares i mares del Reixac estem cansats de què es jugui amb l’educació dels nostres fills i filles i que els polítics de torn facin i desfacin sense tenir en compte el més important: l’educació dels nostres infants, és a dir, el futur de tots nosaltres.

Volem una escola que garanteixi la igualtat d’oportunitats i un ensenyament de qualitat. Ens afegim a la crida d’altres ampas de Catalunya a fer un gran pacte nacional per solucionar el problema de la segregació a l’escola pública que afecta de ple la qualitat del sistema educatiu català i la igualtat d’oportunitats reals entre les persones.

Els pares i mares de l’escola Reixac instem al govern a instaurar de nou la sisena hora i no fer cap mena de retallada en educació. Per fer sentir la nostra reivindicació, l’Ampa ha acordat:
-          Fer un escrit de protesta que es donarà a conèixer a tota la comunitat educativa del centre i del municipi. 
-          Recollir signatures perquè el tema es debati en el Parlament
-          Fer una manifestació contra la supressió de la sisena hora coincidint amb el darrer Consell Escolar Municipal d’aquest curs, que es farà en breu
-          Engrescar els pares, mares i infants a portar una samarreta blanca amb el número 6 dibuixat reivindicant la sisena hora des del dia 14 fins que acabi el curs i fer cada dia una cassolada abans d’entrar a classe a les 9h

Ara cal lluitar. No ens podem quedar amb els braços plegats.

-Nou horari lectiu
L’Ampa de l’escola Reixac, reunida en assemblea el 31 de maig, va aprovar per majoria que els alumnes del centre facin el curs vinent l’horari de 9 a 12 i de 3 a 5. Per què?

            -Per conciliar la vida laboral i familiar. Són molts els pares i mares que ens han explicat què suposaria per a la família el fet que els fills surtin abans de les cinc: un trasbals en l’organització de la llar i més despeses en un moment difícil a nivell econòmic.
            -Per mantenir el mateix horari que fa actualment educació infantil i no trencar l’hàbit ja creat entre la resta d’alumnat d’acabar a les 5.
           
L’Ampa també proposa que totes les escoles públiques de Montcada facin el mateix horari per poder fer activitats extraescolars conjuntes que permetrien una millor gestió dels recursos. L’horari de 9 a 12 i de 3 a 5 també obre la possibilitat d’oferir una oferta d’activitats extraescolars de 12 a 1 i permet un millor funcionament del menjador ja que, donada la gran quantitat d’infants que utilitza el servei, es poden fer torns més llargs i que els petits puguin dinar amb més tranquil·litat.

En el cas que no hi hagi una majoria necessària per aprovar l’horari de 9 a 12 i de 3 a 5, demanem a Ensenyament –qui decidirà l’horari definitiu– prengui una decisió tenint en compte, sempre que sigui possible, l’acord majoritari de tots els centres de Montcada.
           



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada